2024 předpovědi: 5 velkých věcí, které očekáváme letos v oblasti mobilních telefonů a streamování

16.1.2024

V roce 2024 se očekává pět hlavních trendů v oblasti mobilních telefonů, NBN a streamování:

  1. Vzestup cen mobilních a NBN plánů: S narůstajícími náklady na provoz a rozvoj sítí se očekává, že velcí operátoři, jako jsou Vodafone, T-mobile a O2, budou pokračovat ve zvyšování cen svých tarifů. Tento trend může vést k větší zátěži na spotřebitele, kteří hledají dostupnější alternativy.
  2. Růst menších mobilních poskytovatelů: V reakci na rostoucí ceny velkých operátorů mohou menší mobilní poskytovatelé získat větší podíl na trhu díky svým konkurenceschopnějším cenám a plánům. Tento trend podtrhuje stále se zvyšující důležitost cenové dostupnosti v mobilních telekomunikacích.
  3. Stagnace technologie mmWave: Přestože mmWave představuje potenciál pro rychlejší 5G síť, je nepravděpodobné, že by se v roce 2024 dostal do popředí zájmu. Místo toho mohou operátoři pokračovat ve vylepšování stávajících 5G sítí.
  4. Integrace ChatGPT a AI do telekomunikačních služeb: S rostoucím zájmem o generativní AI by se mohla objevit integrace technologií jako je ChatGPT do služeb mobilních operátorů, což by mohlo vést k inovativním změnám v zákaznickém servisu a dalších oblastech.
  5. Streamovací služby a reklamní modely: Streamovací služby mohou více propagoval reklamní modely, což by mohlo vést k zvýšení jejich příjmů a nabídce levnějších, ale s reklamou podporovaných tarifů. Tento trend znamená návrat k tradičnímu modelu placené televize, kde se výnosy generují jak z poplatků zákazníků, tak z reklam.

2024_předpovědi_5_velkých_věcí,_které_očekáváme_letos_v_oblasti_mobilních_telefonů_a_streamování.jpg

Tyto předpovědi naznačují, že rok 2024 bude rokem značných změn a inovací v telekomunikačním průmyslu a streamingových službách.

Krytoland pouzdra a kryty na mobil > O nás - Krytoland.cz > Magazín > 2024 předpovědi: 5 velkých věcí, které očekáváme letos v oblasti mobilních telefonů a streamování